15:00

Lillån FK

Referat: Frövi IK - Lillån FK

Vinst hemma mot Lillån FK med klara 7-1
Det var spänning i luften inför matchen mellan Frövi IK och Lillån FK. Förutsättningarna för FIK var enkla, vid ev. vinst är man klara för Närke Allsvenskan 2023 (div 4). Under sommaren har det byggts två nya träläktare på norra sidan av Fröjevis konstgräsplan och dagen till ära var båda läktarna klara för att ta emot publiken. Matchen samlade en stor och härlig publik och båda läktarna var välfyllda under hela matchen - stort tack för att ni kom.

Klockan 15:00 blåser en bra domare igång matchen och redan i första spelminuten skapar FIK en farlighet då Höijer gör ett vänsterinspel till Johannes som trycker iväg ett skott som gästernas målvakt räddar. Minuten senare testar gästerna ett långskott mot Ludde i FIK-målet som inte har några problem att fånga bollen i skopan. FIK får en halvfarlig chans i minut 6 då Runa spelar fram Kevin som sätter fart på vänsterkanten och får sedan ett bra skotläge som mv räddar. I minut 7 slår Höijer en crossboll till Kevin som så när är påväg att bli fri inne i straffområdet men en back hos Lillån reder ut situationen. I minut 8 får gästerna en frispark på offensiv planhalva. Frisparken slås direkt mot mål men Ludde är med och räddar enkelt. Lillån får till en omställning i minut 10 som Calle i försvaret reder ut efter en duell men en anfallare hos gästerna. Höijer väggspelar med Ili och trycker iväg en vänsterbössa i minut 11 men inget mål då mv räddar. Runa dribblar sig in i straffområdet minuten senare och får iväg ett skott som målvakt lyckas tippa i ribban och i returens andra våg testar Stoffe ett skott som mv räddar. I minut 14 vinner Runa bollen och kommer fri in i straffområdet men återigen räddar bortalagets mv och FIK får hörna. Johannes får en bra nickläge på hörnan men bolen gick på fel sida av stolpen. I minut 17 tar FIK ledningen (1-0) genom Höijer efter fint framspel av Runa. Tvåan är nära att komma minuten senare men Kevins skott räddas av mv. I minut 25 utökar FIK ledningen (2-0) då Höijer hittar fram med en crossboll till Runa som trycker iväg en halvvolley som letar sig in i nättaket. Minuten senare spelar Wille A, Höijer och Kevin en fin fotboll som Lillåns mv reder ut i sista stund. I minut 27 gör Lillån en snabb omställning som avslutas med ett skott som Ludde i FIK-målet räddar. Närmaste fem skapar FIK flera bra anfall men alla blåses av för offisde. I minut 37 vinner Kevin en duell och sätter sedan fart, går förbi två backar, och trycker iväg envänsterbössa som letar sig in i målvakts vänstra hörn och FIK leder med 3-0. Minuten senare kommer Lillån loss på vänsterkanten och får ett bra skottläge men Ludde är säker och räddar upp farligheten. I minut 43 trycker FIK på och Johannes testar ett skott som Runa styr in i mål och FIK utökar ledningen och det står 4-0 på resultattavlan. Innan paus reducerar Lilån efter lite lamt spel av Frövi så i paus är resultatet 4-1 till Frövi.
Första chansen i andra blir gästernas då man kommer med fart på vänsterkanten och får till ett skott som Ludde räddar. I minut 48/49 spelar Frövi till sig tre hörnor men inga mål. I minut 50 gör Lillån en snabb omställning som blir farlig men Ili och Calle gör hemjobbet och reder ut situationen. Wille M testar att lyfta in en boll mot Höijer, som finns inne i boxen, men mv är med och greppar bollen. I minut 52 får Lillån ett bra frisparksläge men skottet går högt över. I minut 54 får Frövi ett bra frisparksläge där Johannes testar ett direktskott men boll över ribban. Minuten senare lyfter Wille A en boll mot bortre där Johannes finns men inget mål på nicken. I minut 57 spelare Ili till Kevin som kommer in i boxens vänstrakant och Kevin gör inga misstag utan placerar bollen i nät bakom utrusande mv och det står 5-1 på resultattavlan. I minut 59 spelar Elias snett bakåt till Hultman som vräker iväg en högerbössa från straffområdslinjen men bollen går i ribban. Två minuter senare vinner Hultman i duell på mitten och spelar vidare till Höijer som hittar vidare till Elias men bollen smiter utanför kortlinjen annars ett bra FIK-läge. I minut 64 får FIK en hörna och i hörnans andra våg trycker Kevin iväg en bössa som träffar ribban och på returen placeras bollen i nät men då kom en avblåsning för offside. I minut 68/69 får Lillån tre hörnor efter varandra men inga mål. I minut 69 får Kevin ett bra skottläge men boll strax utanför stolpen. I minut 71 kommer Holmén drivande mot straffområdet och tryckeriväg en äkta tåfjutt som skruvar sin in i målvakts högra hörn och Filips tåfjutt medför ledning FIK med 6-1. Holmén får en ny chans i nästa minute efter ett inspel från Hultman men mv hinner före och räddar upp farligheten. I minut 73 kommer Ili in o boxen och passar till Kevin som skjuter ett bra skott som mv tippar till hörna. I minut 76 krigar Anton till sig en hörna som medför ett bra nickläge för Höijer men boll utanför stolpen. I minut 81 spelar Jonas till Hultman som testar ett skott som mv tippar till hörna efter ribbträff. Inget mål på hörnan men i andra våg gör Jesper ett fint högerinlägg till Eliott som bara har att placera in bollen i nät och ledning Frövi med 7-1. Två minuter senare är Höijer nära att näta men mv räddar skottet. I minut 87 testar Elias ett instick mot Kevin men målvakt hinner ut och inget mål för FIK. Gästerna får till ett anfall i minut 88 som avslutas med en tåfjutt som går utanför. I minut 89 skapar FIK två hörnor varav Höijer får ett bra läge i andra våg vid hörna nummer två men inget mål då bollen täcktes i sista sekund. Inga fler mål utan FIK vinner klart och rättvis med 7-1.